Tuin aanleggen

Terwijl de huidige strijd tegen het coronavirus woedt en er beelden van oorlogstijd worden opgeroepen, komen herinneringen aan de beroemde “overwinningstuinen” van de Eerste en Tweede Wereldoorlog in beeld. Tijdens beide oorlogen werden meer dan 20 miljoen overwinningstuinen, groot en klein, geplant en produceerden ze bijna 40 procent van de verse groenten van de natie. De mensen verbouwden hun eigen producten in plantenbakken, op brandtrappen, in lege percelen en achtertuinen.

Vandaag de dag, nu de pandemie zich over de hele wereld verspreidt, maken paniekzaaiers winkels schoon en wordt het steeds moeilijker om basisvoedsel zoals gedroogde bonen en aardappelen te vinden. Als gevolg daarvan zoeken zelfs mensen zonder tuinervaring op YouTube naar doe-het-zelf video’s over het bouwen van verhoogde bedden en het planten van tuinen.
Het kweken van uw eigen voedsel kan zo eenvoudig zijn als het hebben van een paar potten of plantenbakken op uw dek tot zo complex als het veranderen van een groot deel van uw landschap in een zeer productieve bron van producten. Het is niet zo moeilijk als je zou denken en de voordelen zijn ontelbaar.

De stimulans om je eigen te kweken is zelfs groter dan alleen maar je familie beter te voeden – je zult je aansluiten bij een groeiende voedselrevolutie die zich snel ontwikkelt als reactie op de schade die de industriële landbouw aan de planeet toebrengt.

> Zie onze Home Vegetable Garden Portfolio <

opgefokte groente-dozenMijn zoon, Bennett, helpt me om onze opgefokte groente-dozen aan te passen met Coast of Maine’s Quoddy Blend Compost en biologische Biochar.

Vijf grote redenen om je eigen producten te kweken zijn onder andere:
Het is voedzamer Een dieet met een verscheidenheid aan vers fruit en groenten is gevarieerder en gezonder, vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten om je cellen te beschermen. Voedingsmiddelen met de kortste tijd tussen de oogst en het eten behouden de meeste voedingswaarde.
Nieuwe call-to-action
Het helpt je vitamine D te verkrijgen, niet uit de producten zelf, maar uit de zon waaraan je wordt blootgesteld als je wat tijd buiten doorbrengt met tuinieren. Vitamine D beschermt tegen bepaalde ziekten en helpt je gezonde botten en tanden te behouden.
Het zorgt voor een gezonde activiteit De fysieke activiteit die nodig is in het tuinieren kan de gezondheid van het hart en het immuunsysteem verbeteren; de hartslag en stress verminderen; en de motorische vaardigheden, flexibiliteit en lichaamskracht verhogen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het verlichten van stress, angst en depressie, terwijl het de energie verhoogt.
Het bespaart u geld door een beetje te besteden aan zaden, planten en tuinbenodigdheden kan u veel besparen in de supermarkt.
Het is beter voor het milieu Zelfs biologische producten die in de supermarkt worden gekocht, moeten vaak over enige afstand worden getransporteerd, waarbij fossiele brandstoffen worden verbrand en een bijdrage wordt geleverd aan de klimaatverandering. Als u uw eigen producten kweekt, kunt u ook het gebruik van chemische meststoffen, onkruidverdelgers en pesticiden beter controleren en beperken.
Nu zou je geneigd kunnen zijn om te zeggen: “Waarom zou je al die moeite doen om je eigen groente en fruit te verbouwen, terwijl de supermarkten al genoeg groente en fruit hebben? En, ja, terwijl veel supermarkten normaal gesproken gevuld zijn met verse, kleurrijke producten die “gezond” lijken te schreeuwen, is alles misschien niet zo voedzaam als het lijkt.

TWEETABELE TIP
Het kweken van je eigen voedsel kan zo eenvoudig zijn als het hebben van een paar potten of plantenbakken op je dek tot zo complex als het veranderen van een groot deel van je landschap in een zeer productieve bron van producten.
VIA @GardenContinuumShare op Twitter

Uit een studie van de Universiteit van Texas is gebleken dat veel van de producten die vandaag de dag worden geteeld, de vitaminen en mineralen missen die het ooit enkele tientallen jaren geleden had. Moderne landbouwmethoden hebben veel voedingsstoffen uit de bodem gehaald en de waarde van het voedsel is verminderd ten gunste van sneller groeiende, meer ongediertebestendige versies van populaire groenten en fruit. Zelfs producten die hogere niveaus van voedingsstoffen bevatten wanneer het voor het eerst wordt geoogst, zullen na verloop van tijd een uitputting van die voedingswaarde ervaren als het honderden of zelfs duizenden kilometers door het hele land of over de hele wereld naar uw supermarkt en uiteindelijk naar uw tafel reist.

Een eenvoudige oplossing is zich aan te sluiten bij een lokale gemeenschapsondersteunde landbouw (CSA) groep of te winkelen op een lokale boerenmarkt om toegang te krijgen tot lokaal geteelde, meer voedzame producten. Een andere oplossing die wat meer zweetkracht vereist, is het aanleggen van een eigen moestuin in de achtertuin en het kweken van uw eigen producten.

Hoewel het starten van een eigen tuin een geweldig idee is, is het belangrijk om te beseffen dat het niet alleen moet zijn als een reactie op alle huidige doemdenken. In plaats daarvan is een kleine verschuiving in het perspectief gerechtvaardigd. Het idee om je eigen voedsel te kweken moet niet alleen een strategie zijn om het hamsteren tegen te gaan, maar ook gezien worden als een manier om een positievere, gezonde levensstijl te omarmen waar het hele gezin van kan genieten, nu en in de toekomst.

Je eigen kleine “overwinningstuin” kan niet alleen een bron van voedsel zijn, maar ook een plek om planten te kweken met een kruiden- en medicinale waarde. U kunt zelfs een stap verder gaan door geschiedenis, schoonheid en waarde te combineren in wat men een potager of Franse moestuin noemt. Deze intieme en vaak ingewikkelde tuinen zijn al populair sinds de middeleeuwen.


 

Tuinmeubelen kopen

Onze tuinmeubelen voor de tuin zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleur en afmetingen. op onze website vindt u enkele foto’s van onze producten. We hebben we een ruim assortiment tuinstoelen, tuinbanken, tuintafels en complete tuinsets, Picknicktafels – Direct uit voorraad leverbaar …

 

Tuin laten aanleggen?

Tuinonderhoud, -aanleg & -ontwerp onder 1 dak. Zowel eenmalige als regelmatige opdrachten. Wij werken met dezelfde passie aan ieder project, zowel voor particulieren als bedrijven. Sierbestrating, houtwerk, gazons, bloemperken – Wij leveren werk van kwaliteit. Al onze materialen & planten zijn gegarandeerd kwaliteitsproducten voor een duurzame tuin. Jarenlange ervaring. Vrijblijvende offerte