Wat zijn de voordelen en nadelen van een Turnkey of EPC?

De voordelen van het EPC-model zijn als volgt:
1. EPC-contractant is verantwoordelijk voor het implementatieproces van het project. Dit kan helpen bij de planning en de samenwerking van het totale project. En veel problemen kunnen worden opgelost. Zo kan bijvoorbeeld het verbindingsprobleem tussen ontwerp en bouw effectief worden opgelost, waardoor de tussenliggende koppeling tussen inkoop en bouw wordt gereduceerd. Op deze manier kan ook de tegenstrijdigheid tussen uitvoerbaarheid, techniek en veiligheid worden opgelost.
2. De grens tussen werkbereik en verantwoordelijkheid is duidelijk. En de verantwoordelijkheid en het risico tijdens de bouwperiode zouden kunnen worden overgedragen aan de hoofdaannemer.
3. 3. De totale prijzen en de duur van het contract staan vast. Dit zou kunnen helpen om de kosten en de voortgang te beheersen.
4. 4. De voordelen van projectmanagement zouden kunnen worden aangetoond, waardoor de verschillende doelstellingen van projectmanagement kunnen worden gerealiseerd.
5. 5. De eigenaar zou vrij kunnen zijn van de specifieke zaken en aandacht kunnen besteden aan de belangrijke factoren die van invloed zijn op het project, om uiteindelijk de algemene richting van het projectmanagement te verzekeren.
De nadelen zijn als volgt:
1. De eigenaren nemen zelden deel aan het project en ook de mate van controle is laag voor de eigenaren.
2. 2. De eigenaar draagt het risico over aan de EPC-bedrijven. Het is dus belangrijk om de juiste EPC-bedrijven te kiezen. Want als de EPC-bedrijven de ernstige financieringsproblemen hebben, komt het project in gevaar.
3. 3. De EPC-bedrijven moeten de verantwoordelijkheid en de risico’s op zich nemen. De kosten van de EPC bedrijven zullen dus hoger zijn voor de eigenaar.
4. 4. De eigenaars van de traditionele bouwwijze zullen de werken van de EPC-bedrijven moeilijker te begrijpen zijn.
Dus dat is alles voor deze blog. Meer informatie over de EPC bedrijven is te vinden op deze site.
Dus dat is alles voor deze blog. Meer informatie over de EPC bedrijven is te vinden op deze site. En in het volgende blog wordt de mijnbouwapparatuur geïntroduceerd en wordt er ook verwezen naar het ontwerp van de transportband en de schortvoeder.


Veranda

Voor een veranda op maat moet je bij Van Der Bauwhede zijn. Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl

Traplift

Comfortlift heeft het meest uitgebreide aanbod trapliften in België tegen voordelige prijzen. Wij installeren een traplift op maat van uw trap.  Kom nu zelf onze liften bekijken en uitproberen in één van onze ✓Showrooms Wemmel en Waregem ✓Ontvang een gratis offerte op maat!

Devan Stellingbouw – Stellingbouw

Gespecialiseerd in het plaatsen van allerhande stellingen. Gratis offerte! Elk project op maat. Gratis offerte op maat. Meer dan 10jaar ervaring. Vakkennis in huis. Services: stellingbouw woning, stellingbouw utiliteit, dakrandbeveiliging, verhuur, Metselwerken.