Wat is sleutel op de deur?

Wat is een kant-en-klare woning?
Een turnkey woning is een volledig gerenoveerde woning of appartementsgebouw dat een investeerder kan kopen en direct kan verhuren. Een turnkey woning is vaak een woning die gekocht is van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de restauratie van oudere woningen. Dezelfde bedrijven kunnen ook vastgoedbeheerdiensten aanbieden aan kopers, waardoor ze zo min mogelijk tijd en moeite kwijt zijn aan de verhuur.

Hoe een sleutelklare woning werkt
Turnkey woningen groeiden in populariteit na de daling van de woningmarkt in 2007-2008, toen het in de meeste delen van de Verenigde Staten goedkoper werd om woningen te kopen dan te huren. In feite is het landelijk gezien 30% goedkoper om te kopen dan om te huren, en in veel low-cost-of-living regio’s is het zelfs goedkoper dan dat. In markten waar onroerend goed bijzonder duur is, zoals New York, zullen investeerders vaak proberen om inkomstenstromen te creëren door huurwoningen te kopen in delen van het land waar onroerend goed goedkoper is, en door het inhuren van vastgoedbeheerders om de huur voor hen te verzorgen, waardoor ze weinig meer hoeven te doen dan de winst van op afstand te incasseren.

KEY TAKEAWAYS
De kant-en-klare woningen zijn vaak gerenoveerd en gerepareerd.
Turnkey woningen zijn populaire investeringen geworden.
Nieuwe kopers verhuren de woningen meestal om inkomsten te genereren.
Deze investeringsaanpak is met name aantrekkelijk voor personen die een exposure naar de vastgoedmarkt wensen, maar die niet de tijd of het vermogen/belang hebben om een woning te renoveren of onderhoudsproblemen op te lossen. In de meeste gevallen zal de belegger een apart bedrijf inhuren om het onroerend goed te beheren. Vaak zal er al een huurder in het pand zitten als het in andere handen overgaat, wat de zaken voor de belegger nog verder vereenvoudigt.

De term sleutelklare woning wordt echter niet alleen door beleggers gebruikt. In de marketingliteratuur gebruiken vastgoedbedrijven de term soms om elke gerenoveerde, bedrijfsklare woning te beschrijven die te koop staat. Terwijl sommige huizenkopers genieten van de gedachte om zelf een woning te renoveren, kunnen mensen met een drukke levensstijl, of die geen vaardigheden hebben op het gebied van woningverbetering, de voorkeur geven aan een kant-en-klare woning die geen werk nodig heeft.

Hoe een kant-en-klare woning wordt gebruikt om inkomsten te genereren
Door de aankoop van een sleutelklare woning wordt verwacht dat de nieuwe koper deze onmiddellijk ter beschikking kan stellen van de huurders. Door het verwerven van onroerend goed dat weinig tot geen renovatie behoeft, is het de bedoeling om snel inkomsten te genereren door het onroerend goed zo snel mogelijk te verhuren. De omvang van de werkzaamheden die nodig zijn om een woning sleutelklaar te maken, kan bestaan uit het vervangen van elektrische apparatuur, reparaties aan het loodgieterswerk, verse verf voor het interieur en het bevestigen van de vloeren waar dat nodig is. Hoe korter de doorlooptijd om de woning te huren, hoe sneller de nieuwe koper zijn investering kan terugverdienen.

De effectiviteit en de waarde van het volledig renoveren van een woning of andere woning kan in twijfel worden getrokken als het doel is om de woning te koop te zetten in plaats van te huren. De kosten die kunnen worden gezet in de richting van reparaties en, bijvoorbeeld, verse verf kan niet een verkoopargument zijn als potentiële kopers zouden kunnen willen om wijzigingen aan te brengen in de woning. Dat zou ook kunnen inhouden dat de huidige eigenaar het huis uitscheurt of dat hij de opknapbeurt zelf uitvoert. Ook zal het geld dat wordt besteed aan het maken van die reparaties waarschijnlijk de vraagprijs van de verkoper verhogen. In sommige gevallen, met name voor de verkoop van een woning, kan het efficiënter zijn om te zien dat er reparaties worden uitgevoerd die het gebouw tot code brengen, maar weinig meer.


Waterverzachter plaatsen in je woning?

Het grote succes van Aquagroup is te danken aan de onklopbare Waterverzachter prijs prijs en kwaliteit verhouding met de perfecte service.