Woning veilig maken

Naast het verlies van waardevolle eigendommen is inbraak een opdringerig misdrijf dat zijn slachtoffers met een verlies van hun gevoel van privacy en veiligheid achterlaat. Ons drukke leven kan ons meer dan ooit van huis weghouden, dus hier zijn een paar voorzorgsmaatregelen om uw eigendommen te beschermen.

Sociale netwerken
Een relatief nieuwe factor die de veiligheid van uw huis in gevaar kan brengen, zijn de sociale media. Door plannen, foto’s, actuele statussen en locaties online met vrienden te delen, kunt u per ongeluk dieven oproepen en hen precies laten weten wanneer uw huis leeg is. Leer uzelf de privacy-instellingen van uw gekozen platform kennen en zorg ervoor dat u ze op de juiste manier instelt, zo kunt u met Facebook bijvoorbeeld selecteren wie uw berichten mag zien. Zonder uw privacy-instellingen te implementeren, kan iedereen die toegang heeft tot het internet uw informatie bekijken. U moet er ook voor zorgen dat mensen die u als connectie accepteert, vertrouwd worden, zoals ze gemakkelijk kunnen zien aan uw online activiteit wanneer u wel en niet thuis bent.

Een vertrouwde buurman
Een vertrouwde buurman is een belangrijke hulp om uw huis veilig te houden terwijl u weg bent. Naast dat u gewoon een oogje op u houdt, kunt u hen vragen om enkele eenvoudige taken uit te voeren om potentiële inbrekers af te schrikken, bijvoorbeeld hun auto buiten uw huis parkeren, uw post, melk en kranten ophalen, en ’s avonds het licht aandoen en de jaloezieën of gordijnen dichtdoen. Laat ook wat contactgegevens achter bij uw buurman in het onwaarschijnlijke geval van een noodgeval.

Door aan te bieden de gunst terug te geven als ze van huis zijn, bouwt u een nuttige en waardevolle relatie op die helpt om uw eigendom veilig te houden.

Sluit af
Sluit deuren, ramen, poorten en zij-ingangen waar mogelijk voordat u vertrekt. Vooral plaatsen die aan het zicht van een openbare weg of een buurman zijn onttrokken, zoals een raam of een deur aan de achterkant, zijn belangrijk om te beveiligen. Als u een betrouwbare buurman heeft die de hierboven besproken stappen voor u gaat uitvoeren, zorg er dan voor dat u hem of haar adviseert over de manier waarop hij of zij toegang krijgt tot uw woning. U kunt overwegen om hen een sleutel van uw voordeur te geven en hen te adviseren dat alle andere toegangen op slot blijven.

Bewaar waardevolle voorwerpen zoals sieraden en contant geld op een veilige plaats terwijl u weg bent; wij raden u aan een sterke kluis voor uw huis te kopen of een kluis in uw lokale bank.

Huisautomatisering
Het gebruik van timers om de verlichting rond uw huis aan en uit te zetten met tussenpozen zal de indruk wekken dat het bezet is, en zal de last voor uw buurman verminderen. Er zijn een aantal technologieën beschikbaar voor dit doel.

Woningverzekering
Zorg ervoor dat uw huisverzekering geldig en up-to-date is voordat u op reis gaat. In het ongelukkige geval van een inbraak of ander ongeval terwijl u weg bent, zal het op zijn minst enige financiële compensatie bieden.

Gazons gemaaid
Je gras maaien voordat je weggaat als een overwoekerd gazon is een teken dat een huis een tijdje onbeheerd is geweest.

Beveiligingssystemen
Voor een betere beveiliging van het huis kunt u het aanbod van bewaakte huisalarmdiensten op de markt overwegen, evenals CCTV-camerasystemen die beschikbaar zijn in de Topline winkels in het hele land.

Camerabeveiliging

Full-HD hoge kwaliteit camera’s voor binnen en buiten. Ervaar het gemak van een compleet

bewakingscamera experts

Bescherm uw werkmateriaal, laat uw woning beveiligen. Eigen installateurs, professionele adviseurs, optimale service na verkoop. +10 jaar expertise. Permanentie 24u/24. Beste prijs/kwaliteit. Services: Alarmsystemen, Inbraakbeveiliging …